Constructing a sustainable and functional Interface

April 15, 2019 Sanjana Saluja

         

In pursuit of getting all Atlanta based employees under one roof, JLL helped Interface move in-town with the vision of sustainability and wellness.

JLL, in conjunction with a developer, led the process to transform the building into a showcase core & shell space with a roof deck, water retention/greywater system, and a highly specialized energy saving HVAC system.

JLL identified major changes such as no private offices and only 40% dedicated desks asked for conducive interior programs and furnishing. Through JLL’s extensively valued “Work Choice” provided non-assigned workstations, private enclaves, a café environment, and open collaborative areas to let employees choose their work location for the type of work that needed to be done at the time.

The project achieved LEED v4 Platinum and is headed to be one of the first WELL Gold certified buildings in the country. By investing in something old and transforming it into something new, beautiful, and functional, Interface is living their brand and are able to tell the same story about their headquarters as they can tell about their flooring.

To see more about this project, or explore projects like this, go here.

No Previous Articles

Next Article
Building bridges for the future
Building bridges for the future

Latin School of Chicago is a selective private elementary, middle, and high school located in the Gold Coas...

Explore 150+ projects from across the globe.

Show me more